Lidt om sushien på menukortet
Vi mestrer alle stilarter inden for sushi. Derfor er dette blot eksempler på vores udvalg. Vi varierer jævnligt menukortet, men du kan altid finde udgaver af nedenstående sushityper. For det fulde udvalg skal du blot besøge vores bestillingsside.
SashimiTynde skiver af rå fisk af ypperste kvalitet. Skiverne serveres typisk med wasabi. |
|
GunkanSushirulle med ris, tang og lakserogn. Ordet ’gunkan’ betyder krigsskib eller båd og hentyder til formen på det færdige sushistykke. |
|
FutomakiFutomaki betyder ’tyk rulle’ og er måske den mest kendte type sushi. Fyldet kan være meget varieret – laks, tun, tempura, avocado, krabbesalat m.v. – omkranset af ris, og til sidst tangpapir. |
|
Uramaki’Uramaki’ betyder ’med vrangen ud’ og hentyder til, at rækkefølgen, hvori sushirullen samles, her er vendt på hovedet. Risen er nemlig yderst, mens tangen omkranser fyldet. Der pyntes ofte med hvide og sorte sesamfrø på denne type maki. |
|
TemakiTemaki er sushi formet som et kræmmerhus (fremfor den mere traditionelle rulle). Den er lettere at spise på farten og er desuden også lettere at lave for amatørkokken. |
|
HosomakiHosomaki er den mindste udgave af makirullerne. Her er der typisk kun én ingrediens – såsom agurk, avocado eller laks. |
|
NigiriEn aflang pakke af ris, hvorpå der ligger et stykke fisk eller skaldyr, som enten kan være råt, grillet eller marineret. |
|
Yakitori/sticksPinde med stegt kyllingekød. Kødet vendes i en særlig marinade og grilles over kul. Yakitori betyder ’grillet fugl’. |